Friss topikok

  • sapwise: @toronte: Hi, We are looking for this job, are you interested and do you have SAP Support experi... (2012.01.07. 02:19) Elindult a SAP blog
  • bbence84: Elnézést a spammelésért, de akit jobban érdekel ez a téma, annak ajánlom a cikket, amit a HANA tém... (2011.06.29. 13:35) SAP HANA, in memory technology alapfogalmak

SAP tanácsadó és fejlesztő állások

Nincs megjeleníthető elem

SAP mentorok

2010.04.07. 19:54 SAP blog

SAP Mentors. Hallotunk már róluk? Ha nem, akkor bizonyára nem vagyunk tagjai az SDN-nek (SAP Developer Network) vagy a BPX-nek (Business Process Expert).
A mai bejegyzés apropóját az adja, hogy olvastam egy blogbejegyzést "Meet the Mentors" címmel az SDN-en, és úgy gondoltam megosztom veletek is hogy miről van szó.

Néhány sorban tehát megpróbálom összefoglalni kik is azok a SAP Mentor -ok.

Az SAP közösségen belül kiemelkedőt nyújtó, nagyrabecsült tagokat megkülönböztetik, kiemelik a többiek közül, és ők SAP Mentor státuszt kapnak. A gyakorlatban ezek olyan közösségi emberek, akik tanácsadóként, fejlesztőként már hosszú évek óta űzik az SAP szakmát akár ügyféloldalon, akár SAP partnercégeknél, tanácsadó cégeknél. Ilyen emberből persze nagyon sokat találunk a világon, ettől még nem lesz senkiből SAP Mentor.

Csak akkor kaphatja meg valaki ezt a státuszt, ha:

tesz is valamit az SAP-s közösségért,
nagyon jól ismer egy vagy több SAP terméket vagy szolgáltatást, 
együttműködő, segítőkész, jó kommunikációs képességekkel bír,
lehetőleg SAP partnernél vagy SAP ügyfélnél dolgozik,
érdekli az SAP termékek és/vagy szolgáltatások, illetve az SAP ügyfeleivel, partnereivel való kommunikációjának a fejlesztése.

A SAP Mentor státusz elnyerése még ekkor sem automatikus, minden évben háromszor van ugyanis egy szavazás, ekkor van lehetősége az SAP közösség tagjainak arra, hogy jelöljenek valakit SAP Mentornak. 

A jelölés után elindul egy kiválasztási procedúra, melyben az SAP, a jelenlegi mentorok, a közösség tagjai, és az adott szakterület szakértői vesznek részt.
A státuszt egy évre adják, mely nem újul meg automatikusan, és természetesen az egy év lejárta előtt is visszavonhatják.

Nem egyszerű tehát elnyerni ezt az elismerést, de általában akik megkapják ezt a státuszt, igazi közösségi emberek, a közösségért való tenni akarás juttatja el őket erre a szintre, és valójában nem is a státusz elnyerése vezérli őket mindennapi munkájuk során.

A SAP mentor státusz a következő előnyökkel jár:

VIP hozzáférés SAP információkhoz
Zárt SAP mentor fórum elérése
Meghívás SAP rendezvényekre

Zárt SAP Network Wiki elérése
Megkülönböztető jel feltüntetése az SDN, BPX fórumokon
SAP általi elismerés
VIP ülőhely SAP rendezvényeken (Sapphire, TechEd, stb.)

A SAP mentorok jelenlegi névsorát itt találhatjátok meg: SAP mentorok névsora.
 

 A mentorok megtekinthetők a következő térképen is:


View SAP Mentors Worldwide in a larger map
 

Mondanom sem kell, Magyarországról ne keressünk senkit, nem az a fajta szakembergárda van jelen hazánkban, akik jeleskednének az egymásnak való önzetlen segítségnyújtásban, ez pedig alapfeltétel....

Üdv,

SAP Fan

Szólj hozzá!

Címkék: közösség community sap mentor mentors

A bejegyzés trackback címe:

https://sapblog.blog.hu/api/trackback/id/tr71902509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása