Friss topikok

  • sapwise: @toronte: Hi, We are looking for this job, are you interested and do you have SAP Support experi... (2012.01.07. 02:19) Elindult a SAP blog
  • bbence84: Elnézést a spammelésért, de akit jobban érdekel ez a téma, annak ajánlom a cikket, amit a HANA tém... (2011.06.29. 13:35) SAP HANA, in memory technology alapfogalmak

SAP tanácsadó és fejlesztő állások

Nincs megjeleníthető elem

Magyar cég is aratott az SAP versenyén

2011.11.12. 13:26 SAP blog

A tavalyi évi értékesítését duplázó iData Kft. a régió ezüstdíjasa

Egy magyar kisvállalat, a GPS-es járműkövetéssel foglalkozó iData Kft-nél történt vállalatirányítási rendszer bevezetését választottak a régió egyik legjobbjává- adta hírül az SAP Hungary Kft. Az SAP Quality Awards verseny szempontrendszere azt vizsgálta, milyen minőségben történt az informatikai rendszer implementációja, és a használat milyen előnyöket biztosított a szervezetnek.
 
A kelet-európai ezüstdíjat elvivő cég két hónap alatt vezette be az SAP Business One-t, mely a verseny többéves történetében a legrövidebb idő alatt elért használatba vétel. A zsűri értékelésében továbbá kiemelte, hogy tisztán mérhető mennyiségi, és minőségi célokat állított fel, és ért el a cég. A hat éve működő, és tavaly az értékesítését duplázó iData Kft. a bevezetés során bevonta munkatársait a folyamatba, minden egyes alkalmazottjával átbeszélte az esetlegesen megváltozó folyamatokat, és figyelembe vette ötleteiket, melynek köszönhetően a rendszer elfogadottsága igen magas volt. Az IT-rendszer használatával felgyorsult, átláthatóbbá vált a cég működése, melynek keretében egyszerűbbé, és hibamentessé vált például a számla-rendeléskezelés, előrejelzés, riportkészítés, ügyfélkezelés nyomon követése.
 
A győzteseknek járó elismerést Prágában adták át Szabó Andrásnak, az iData Kft. műszaki igazgatójának és Matolcsi Tamásnak, az OnLiveIt Kft. ügyvezetőjének, aki a rendszer bevezetésében segített a cégnek. 
 
„Tavalyi év után ismét egy magyar cég, és bevezető partner szerepelt a régió legjobbjai között, mely egyértelmű visszajelzés a hazai partnerhálózat kiemelkedő kisvállalati implementációs tudásról” –emelte ki Kézdy Gergely, az SAP Hungary Kft. régiós channel managere. 
 
Jiri Synacek, a SAP területi minőségbiztosítási igazgatója elmondta, a sikeres megvalósításhoz több kell, mint tudás és képesség. Szükséges hozzá az eltökéltség a vállalatvezetés részéről és a hit abban, hogy a fejlett eszközökkel végzett minőségi munka olyan előnyt jelent a vállalatnak, amely a mindennapok során is érzékelhető biztonságot jelent az ügyfelei számára.

Az eseményen készült képek:


A fotón Szabó András, az iData Kft műszaki igazgatója, Szaladják Linda marketing manager és Matolcsi Tamás, az OnLiveIt Kft. ügyvezetője veszi át a díjat a prágai SAP központban. A képen szerepel még Jiri Synacek, a SAP minőségbiztosítási igazgatója és az SAP ausztriai képviselője is. 
A fotón Szabó András, az iData Kft. műszaki igazgatója-társtulajdonosa a díjjal. 


Gratulálunk az elismeréshez!

 

Szólj hozzá!

Címkék: sap quality awards onliveit idata

SAP alkalmazások Androidra

2011.04.08. 21:53 SAP blog

A 2010-ben egy év alatt több mint 600%-os növekedést felmutató Google Android, mely több mint 33 millió eladott telefonnal beelőzte a Nokia platformját, ma már a legnépszerűbb mobil operációs rendszer. Az Androidot mint platformot tehát nem szükséges bemutatni, mindenki hallott már róla, Magyarországon is egyre népszerűbb. De ez a bejegyzés nem az Androidról szól, sokkal inkább az Androidon elérhető SAP alkalmazásokról. A cikk megírása előtt azt gondoltuk komoly alkalmazásokat fogunk tesztelni, tekintettel arra hogy az SAP Business One Mobile Application iPhone-ra és iPad-re és a SAP BusinessObjects Explorer for IPhone már egy ideje elérhető a konkurens iOS-re, azonban hamar csalódnunk kellett, az SAP sajnos nem kényezteti el az Android tulajdonosokat. Lássuk miért!

Az SAP Spectrum összeállítása alapján indultunk el, az első alkalmazás az iDocuments lett volna.
A fejlesztő oldalán azt az információt találtuk, hogy az iDocuments segítségével rendeléseket, számlákat, egyéb dokumentumokat tudunk kezelni, mindezt útközben, okostelefonunk segítségével, és a szoftver nagyon jól integrálható különböző pénzügyi rendszerekkel, többek között az SAP-val is. Letöltés után el is indítottuk az alkalmazást, melynek használatához a fejlesztő oldalán kell kérni egy regisztrációs kulcsot. Itt sajnos el is akadtunk, semmilyen lehetőséget nem találtunk erre, így az iDocuments tesztelése elég tiszavirág életű lett.

Nem keseredtünk el, továbbléptünk a második tesztelendő Androidos SAP alkalmazáshoz, a SAP Guest Logon-hoz. Az alkalmazás célja, hogy Androidos telefonunkkal könnyen és gyorsan csatlakozhassunk az SAP irodáiban elérhető WiFi hálózatokhoz. Mivel a tesztet nem egy SAP irodában végeztük, így a lényegi részt nem tudtuk kipróbálni, de maga az alkalmazás tényleg csak arra jó hogy elmentse a belépési adatainkat, s ezek újbóli beírása helyett egy gombnyomással be tudjunk lépni az SAP Guest Network-be.

Tesztünk harmadik alanya az SCN Forums nevet viseli, nevéből arra következtethetünk hogy az SAP Community Network Forums Androidra optimalizált változatával van dolgunk. Az app részletes ismertetőjéből kiderül hogy ez nem így van, az SCN Forums alkalmazás csupán az SAP Community Network Forums RSS bejegyzéseinek kivonatát tartalmazza. Keresni nem lehet a bejegyzések között, melyekre kattintva az SCN Forum adott bejegyzéséhez jutunk. Ilyenkor nem kerülünk ki böngészőablakba, hanem az alkalmazáson belül maradunk, ennek az a hátránya hogy pl. kicsinyíteni/nagyítani nem tudjuk a szöveget illetve nem élvezhetjük a böngésző alatt elérhető további szolgáltatásokat: kedvencekhez adás, megosztás, stb.
Az alkalmazásnak tehát hozzáadott értéke nincs, eleve nem tartalmazza az összes RSS bejegyzést ami nagyon zavaró, RSS olvasóból pedig vannak sokkal jobbak, így azt ajánljuk hogy az SCN Forum-ot mindenki nézegesse inkább a telefonján lévő böngészőprogramja segítségével.

A negyedik androidos SAP app az SAP Note Browser

Az alkalmazás az SAP logójával hirdeti magát az Android Marketplace-en, tehát első ránézésre azt is hihetnénk hogy végre megtaláltuk az első hivatalos, komoly androidos SAP alkalmazást, közelebbről nézve hamar kiderül hogy nem ez a helyzet. Ettől függetlenül egy app lehet jó, de a SAP Note Browsernek sokat kellene fejlődnie ahhoz hogy jó legyen.

Ha tudjuk a keresett SAP note számát akkor könnyű helyzetben vagyunk, a Jump To Note opcióval előhívhatunk egy ablakot ahová a Note számát beírva az app elénk tárja az adott Note tartalmát. A Note-ok kereséséhez, megtekintéséhez egyébként nem szükséges SAP userrel rendelkeznünk, az alkalmazás elrejti előlünk ezt az opciót/követelményt. Pozitívum hogy a Note-ok alján található PDF export opció működik, azaz a Note PDF változatát a telefonunkon lévő beépített vagy egyéb PDF olvasó programmal kezelhetjük, elmenthetjük, megoszthatjuk, stb.

Az esetek döntő többségében viszont nem tudjuk a keresett note számát, azaz keresni szeretnénk egyet, és itt jön a feketeleves, ez az amiben az alkalmazás nagyon gyenge: kizárólag egy keresőkifejezést tudunk megadni, a keresés metódusát már nem, hiányzik az alkalmazási területre, nyelvre való szűkítés és egyáltalán minden egyéb funkció amely a http://service.sap.com/notes oldalon megtalálható. Ha rákeresünk egy kifejezésre, akkor is ömlesztett formában kapjuk meg az eredményeket, abból is csak valamennyit, sorszámozva nincsenek a találatok, SAP MM-re kb. 40 darabot jelenít meg az alkalmazás, továbblépni nem tudunk.
Az alkalmazás tetején lévő kínai reklámok sem túl bizalomgerjesztőek, természetesen nem azért mert kínaiak, egyszerűen nem illenek oda. Ha már reklámokat helyeznek el egy ilyen alkalmazásban akkor legalább relevánsakat kellene.

A konklúzió tehát az, hogy ha nem ismerjük a Note számát, hanem keresni szeretnénk okostelefonon, akkor indítsunk egy böngészőt és használjuk a http://service.sap.com/notes oldalt, semmiképp ne a SAP Note Browsert.

Utolsó androidos SAP alkalmazásunk ugyancsak az SAP note-okhoz kapcsolódik: 
SAP Note Viewer

Az androidos app a SAP Mentorok keze közül került ki, ők az SAP ökoszisztémájában kitüntetett szereppel bírnak, a SAP közösségen belül kiemelkedőt nyújtó, nagyrabecsült tagok. Az Android Marketen közülük is Dagfinn Parnas van feltüntetve az alkalmazás szerzőjeként.
Hasonlóan a SAP Note Browser-hez, itt is van lehetőségünk a SAP Note számának közvetlen beírására illetve keresésre is, a különbség az hogy ehhez az alkalmazáshoz már szükségünk van egy S userre. A userünk adatait az alkalmazás eltárolja, így nem kell minden egyes használatnál újra beírnunk azt. A keresésnek két módja van, a főképernyőn elérhető Setup (beállítások) menüben választhatunk a simplified (egyszerűsített) vagy a standard opciók közül. Bármelyiket választjuk, a keresésnél az alkalmazás meghívja a http://service.sap.com/notes oldalt és itt tudjuk elvégezni a feladatot. Pozitívum hogy az alkalmazás az S user elmentett adatait átadja az oldalnak, be is jelentkeztet oda, tehát az authentikációra már nincs gondunk, illetve ha kiválasztunk egy note-ot akkor az alkalmazásból meg tudjuk azt osztani, ilyenkor az Android szokásos Share menüje jön elő és az e-mailtől kezdve a Twitteren át az sms-ig bármilyen csatornán megoszthatjuk a note-ot mással is. 
Ettől függetlenül az alkalmazásnak semmilyen hozzáadott értéke nincs a http://service.sap.com/notes oldalhoz képest, tehát ha note-ot keresünk Androidos telefonon, használjuk a böngészőt és várjuk meg míg fejlődnek még ezek az alkalmazások vagy valaki készít egy teljes értékűt.

Utóbbi mondat az összes jelenlegi SAP-s Androidos alkalmazásra ráhúzható, ezek sajnos egytől-egyig tákolmányok, egyetlen hivatalos, az SAP által készített és támogatott alkalmazás sincs, tehát a komoly applikációkra még várnunk kell. Az Android viszont egy könnyen programozható nyílt platform, rengeteg tutoriallal, így csak bátorítani tudjuk azokat akik alkalmazásfejlesztésbe fognak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: alkalmazás sap android app sap note android:marketplace

Az SAP bezárta irodáját Tokióban

2011.03.16. 19:41 SAP blog

A Japánt ért földrengés és cunami hatására az SAP bezárta irodáját Tokióban és megkérte dolgozóit hogy dolgozzanak otthonról, illetve határozatlan időre foglalt szobákat Osakában és Kobe-ban, melyet a dolgozók és családjaik vehetnek igénybe szükség esetén. Az SAP-nak kb. 1100 alkalmazottja van Japánban, legtöbbjük sales és marketinges és Tokióban dolgozik. Az SAP japán ügyfeleinek támogatását Kínából látják el.

Szólj hozzá!

Címkék: japán földrengés sap cunami

Folytatódik az SAP/Oracle Saga

2011.02.24. 20:17 SAP blog

Várható volt hogy az SAP nem fogja elsietni a rá kirótt 1,3 mrd dolláros kártérítés kifizetését, a Businessweek cikke szerint a német szoftvergyártó a büntetés max. 407,8 millió dollára való csökkentését vagy új eljárás kiírását kérte a bíróságtól.

Szólj hozzá!

Címkék: bíróság büntetés sap oracle

Az Oracle újabb 200 millió dollárt szeretne az SAP-tól

2010.12.12. 19:15 SAP blog

Egy pénteken benyújtott kereset alapján az Oracle további 212 millió dollárra tart igényt az SAP-tól, a TomorrowNow perben megállapított 1,3 milliárd dolláron felül. Amennyiben az Oracle igényét elfogadnák, az SAP-ra kiszabott büntetés összege 1,63 mrd dollárra nőne.

Az SAP (mely az egész ügyért nem akart 28 millió dollárnál többet fizetni) kijelentette hogy nem áll módjában ezt a plusz összeget kifizetni, mivel nem gondolják úgy hogy az Oracle nem jogosult semmilyen kiegészítő kártérítésre.

Az Oracle gyakorlatilag az elmaradt licenszbevételek kamatát szeretné ezzel megkapni, mely állításuk szerint teljesen normális és megszokott az ilyen esetekben. További kommentárt az Oracle nem tett az ügyben.

Beigazolódik tehát az a véleményünk, hogy az SAP-Oracle viaskodása a bírósági ítélettel korántsem ért véget, hisz az SAP egyelőre az 1,3 mrd dollárt sem fizette ki, a fellebbezésen gondolkodnak.

Szólj hozzá!

Címkék: per sap kártérítés oracle tomorrownow

Vishal Sikka bejelentése az SAP HANA technológiájáról

2010.12.03. 16:29 SAP blog

A következő videoban Vishal Sikka, az SAP igazgatótanácsának tagja, illetve technológiai igazgatója beszél az SAP HANA technológiáról, illetve arról hogy mekkora mérföldkő, micsoda áttörő innováció az SAP HANA a valósidejű adatfeldolgozásban, elemzésben és hogyan fogja ez megváltoztatni az IT világát:

 

Szólj hozzá!

Címkék: sap sap hana vishal sikka sap innováció

A szoftveripar eddigi legnagyobb büntetését fizetheti az SAP az Oracle szerzői jogainak megsértéséért

2010.11.29. 19:41 SAP blog

11 napos tárgyalás után eldőlni látszik a két gigászi szoftveróriás, az SAP és az Oracle csatája. Az oaklandi kerületi bíróság ítélete alapján az SAP 1,3 milliárd dolláros büntetést, kártérítést fog fizetni az Oracle-nek, szerzői jogainak megsértése miatt. Az SAP kb. 40 millió dollárra taksálta tettének súlyosságát, az Oracle ennél jóval többre, eredetileg kb. 3 milliárdra. A bíróság döntése az Oracle-nek kedvezett, az 1,3 mrd dollár az SAP-nak jelentős érvágást jelent, tekintve hogy az összeg nagyjából megfelel az SAP negyedik negyedévre várt profitjának. Az ítélet nagyságára jellemző, hogy ez minden idők 23 legnagyobb büntetése és messze a legnagyobb melyet szerzői jogok megsértéséért szabtak ki.
Az SAP nagyon csalódott a döntés miatt, bár elismerik hogy az általuk felvásárolt TomorrowNownál illegálisan töltöttek le Oracle szoftvereket, az elszenvedett kár nagyságát kb. 40 millió dollárra értékelik és fellebbeznek, mondta el az SAP szóvivője, Bill Wohl.

A per tehát még nem zárult le és biztosak lehetünk abban hogy nem ez volt az utolsó felvonás a 2007 óta tartó huzavonában.

Szólj hozzá!

Címkék: jog büntetés sap eredmény szerzői profit oracle

SAP HANA, in memory technology alapfogalmak

2010.10.28. 22:01 SAP blog

 Az SAP nemrég a valós idejű üzleti adatelemzést jelölte meg követendő stratégiája egyik elemének, ebbe illeszkedik a napokban napvilágot látott hír, mely szerint az SAP szoftverrétegére és független hardvergyártók szervereire épülő nagyteljesítményű adatelemző célgépek érkezése várható még 2010-ben az SAP jóvoltából. A német szoftveróriás be szeretné előzni az Oracle Exadata termékét, ezért az adatokat a memóriába strukturáltan tárolja. A bejelentés tele van általam eddig még nem ismert fogalmakkal, mint pl.: HANA (High-Performance Analytics Appliance, alapja az SAP Business Analytics Engine); in-memory adatbázis technológia, stb.

Ethan Jewett blogjában részletesen elmagyarázza mit is jelentenek pontosan ezek a fogalmak, illetve mit jelent az "in memory" feldolgozás az SAP szerint.

A blogbejegyzés itt: What does SAP mean by "In-memory"? , a blogban hivatkozott kifejezések jobb megértését biztosító, Dr. Thomas Zurek, az SAP Business Warehouse igazgatóhelyettese által készített 2010-es prezentációt pedig itt érhetitek el: The Impact of In-Memory Technology on Data Warehousing and Business Intelligence

 

 

1 komment

Címkék: analytics in bi sap memory bw storage appliance hana high performance column based

Zöld minősítést kapott a SAP adatközpontja

2010.08.04. 16:33 SAP blog

Zöld minősítést kapott az SAP St. Leon-Rotban található globális adatközpontja, amely annyit tesz hogy elnyerte a TÜV Rheinland magas energiahatékonyságú minősítését.

A mai modern, fejlett technológiák használatával az SAP adatközpontja kb. 55 millió kWh-t takarított meg 2009-ben, azaz kb. 14 000 tonna CO2 kibocsátástól kímélte meg a környezetet.

Az itt alkalmazott technológiáról, illetve jó minőségű belső felvételekért az SAP adatközpontjáról tekintsétek meg az SAP TV riportját, benne Rose-Linde Delliehausen, a TÜV Rheinland Industrial Services igazgatóasszonyának, illetve Oliver Bussmann, SAP CIO nyilatkozatával: 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld fejlődés energia sap fenntartható adatközpont

Közel negyven év után végre itt egy női igazgatósági tag az SAP-nál

2010.07.02. 16:39 SAP blog

Az SAP AG Angelika Dammann (50) személyében nevezte ki globális HR igazgatóját, aki egyben az első női tagja lett a szoftvercég immár hatfős igazgatótanácsának.

A jogászként végzett Dammann az Unilever DACH (Németország, Ausztria, Svájc) régiójának HR igazgatói pozíciójából igazolt az SAP-hoz. Korábban, tizenhét éven át a Shell-nél dolgozott különböző vezetői beosztásokban.
Dammann kinevezésével az SAP lett a harmadik DAX-30-as cég (a frankfurti tőzsde legnagyobb vállalatai), melynek igazgatótanácsában a szebbik nem képviselője is helyet foglal. A szoftvercégnél a 48 000 fős alkalmazotti létszám 30%-a, míg a menedzserek 18%-a nő. Magyarországon az SAP hazai leányvállalata, az SAP Hungary Kft. nyerte el a „Legjobb Női Munkahely“ címet 2009-ben, a 250 főnél többet foglalkoztató nagyvállalatok kategóriájában.

Szólj hozzá!

Címkék: sap női vezetők

SAP mentorok

2010.04.07. 19:54 SAP blog

SAP Mentors. Hallotunk már róluk? Ha nem, akkor bizonyára nem vagyunk tagjai az SDN-nek (SAP Developer Network) vagy a BPX-nek (Business Process Expert).
A mai bejegyzés apropóját az adja, hogy olvastam egy blogbejegyzést "Meet the Mentors" címmel az SDN-en, és úgy gondoltam megosztom veletek is hogy miről van szó.

Néhány sorban tehát megpróbálom összefoglalni kik is azok a SAP Mentor -ok.

Az SAP közösségen belül kiemelkedőt nyújtó, nagyrabecsült tagokat megkülönböztetik, kiemelik a többiek közül, és ők SAP Mentor státuszt kapnak. A gyakorlatban ezek olyan közösségi emberek, akik tanácsadóként, fejlesztőként már hosszú évek óta űzik az SAP szakmát akár ügyféloldalon, akár SAP partnercégeknél, tanácsadó cégeknél. Ilyen emberből persze nagyon sokat találunk a világon, ettől még nem lesz senkiből SAP Mentor.

Csak akkor kaphatja meg valaki ezt a státuszt, ha:

tesz is valamit az SAP-s közösségért,
nagyon jól ismer egy vagy több SAP terméket vagy szolgáltatást, 
együttműködő, segítőkész, jó kommunikációs képességekkel bír,
lehetőleg SAP partnernél vagy SAP ügyfélnél dolgozik,
érdekli az SAP termékek és/vagy szolgáltatások, illetve az SAP ügyfeleivel, partnereivel való kommunikációjának a fejlesztése.

A SAP Mentor státusz elnyerése még ekkor sem automatikus, minden évben háromszor van ugyanis egy szavazás, ekkor van lehetősége az SAP közösség tagjainak arra, hogy jelöljenek valakit SAP Mentornak. 

A jelölés után elindul egy kiválasztási procedúra, melyben az SAP, a jelenlegi mentorok, a közösség tagjai, és az adott szakterület szakértői vesznek részt.
A státuszt egy évre adják, mely nem újul meg automatikusan, és természetesen az egy év lejárta előtt is visszavonhatják.

Nem egyszerű tehát elnyerni ezt az elismerést, de általában akik megkapják ezt a státuszt, igazi közösségi emberek, a közösségért való tenni akarás juttatja el őket erre a szintre, és valójában nem is a státusz elnyerése vezérli őket mindennapi munkájuk során.

A SAP mentor státusz a következő előnyökkel jár:

VIP hozzáférés SAP információkhoz
Zárt SAP mentor fórum elérése
Meghívás SAP rendezvényekre

Zárt SAP Network Wiki elérése
Megkülönböztető jel feltüntetése az SDN, BPX fórumokon
SAP általi elismerés
VIP ülőhely SAP rendezvényeken (Sapphire, TechEd, stb.)

A SAP mentorok jelenlegi névsorát itt találhatjátok meg: SAP mentorok névsora.
 

 A mentorok megtekinthetők a következő térképen is:


View SAP Mentors Worldwide in a larger map
 

Mondanom sem kell, Magyarországról ne keressünk senkit, nem az a fajta szakembergárda van jelen hazánkban, akik jeleskednének az egymásnak való önzetlen segítségnyújtásban, ez pedig alapfeltétel....

Üdv,

SAP Fan

Szólj hozzá!

Címkék: közösség community sap mentor mentors

SAP Supply Chain Augmented Reality

2010.03.29. 15:35 SAP blog

Az SAP-t és termékeit a folyamatos innováció jellemzi, ezt mutatja a következő példa is: SAP Supply Chain Augmented Reality.

Az SAP a Daimlernél már teszteli a megoldást, mely a megfelelő alkatrészek kiválasztásánál jelenthet nagyobb biztonságot, ez a különböző motorváltozatok összeszerelésénél nagyon fontos. A megoldás segítségével elkerülhető hogy összekeverjék az alkatrészeket, ezáltal rosszat vigyenek oda az összeszerelősorra. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a raktári munkatárs fején található egy kamera, mely az SAP-ban lévő darabjegyzékinformációk alapján képes a polcokon lévő alkatrészek közül megjelölni azt, amelyikre éppen szükség van, s ezt az ember fején lévő minidisplay-en jelzi is.

Az eszközök méretéből is látszik, hogy a megoldás még nem 100%-os, a videót nézve számomra inkább zavarónak tűnik, bár az SAP és a partnere már dolgozik egy jóval komfortosabb változat kialakításán:


 


 

Szólj hozzá!

Címkék: reality innováció sap augmented

SAP teszt és fejlesztői környezetek optimalizálása és védelme 2010-ben

2010.03.27. 08:17 SAP blog

 Az SDN-en lettem figyelmes egy linkre, mely az Informatica nevű cég teszt és fejlesztői környezetek optimalizációja és védelme 2010-ben című webinar regisztrációjára hívta fel a figyelmemet. 

Az előadáson megismerkedhetünk az Informatica Data Subset and Informatica Data Privacy által kifejlesztett megoldással, mellyel többek között könnyen és gyorsan készíthetünk tesztadatbázisokat az adatmodell komplexitásától függetlenül; melyeket akár maszkolhatunk is, amennyiben ezek érzékeny, illetve bizalmas adatok, információk.

A webinar leírásában leírják azt is, hogy ezzel a megoldással hány ezer dollárt takaríthat meg cégünk a költséghatékonyabb teszt és fejlesztői rendszerek elkészítésével, illetve hány millió dollárt takaríthatunk meg azzal hogy megakadályozzuk az adatokkal való visszaélést, ezeket a számokat nem is írom le, mert egyrészt nem minden esetben értelmezhetőek, másrészt cégenként eltérőek lehetnek.
Ami viszont lényeges, hogy ha költséghatékony módon szeretnénk az SAP-s teszt és fejlesztői környezetünket menedzselni, és érdekel minket ez a témakör, akkor látogassunk el az Informatica oldalára, és jelentkezzünk a webinarra.

Üdv,

SAP Fan

Szólj hozzá!

Címkék: teszt adatbázis sap webinar sdn

SAP ISU Master Data Template

2010.03.25. 21:09 SAP blog

Nemrég találtam egy hivatkozást egy blogban egy 2 EUR-ért letölthető IS-U Masterdata template-re.
20 oldalon, 13 lépésben mutatják be, mi a leggyorsabb és leghatékonyabb módja az IS-U törzsadatok létrehozásának, az ISU folyamataink teszteléséhez.
Beteszem ide a linket: SAP ISU Ebook, mindenki döntse el maga, megér-e neki kb. 500 forintot hogy letöltsön egy ilyen ebookot, véleményem szerint hülyeség az egész. Manapság minden valamirevaló cégnél vannak rendes törzsadatokkal rendelkező Quality és Acceptance rendszerek, tehát nem hiszem hogy lenne létjogosultsága egy ilyen leírásnak, amit ráadásul pénzért árulnak a neten. Bár ha jobban belegondolok, egy DEV, azaz fejlesztő rendszerben sokszor gondot okoz a megfelelő törzsadatok hiánya, így bizonyos esetekben mégis hasznos lehet. Mit gondoltok?

Üdv,

SAP Fanatic
 

Szólj hozzá!

Címkék: sap is u masterdata

Elindult a SAP blog

2010.03.25. 20:39 SAP blog

Örömmel jelentem hogy elindult a SAP blog.

A cél nem több, mint hogy nyíltan, közérthetően, és függetlenül beszélhessünk minden olyan témáról, ami az SAP-val, ezzel a nagyszerű ERP rendszerrel kapcsolatos.
A postok rendszerességét hetire tervezem, de ettől természetesen el fogok térni amennyiben látok, hallok valamilyen érdekes hírt az SAP világából.
Ha Ti is tudtok hasznos információkkal szolgálni, mely nagyobb érdeklődésre tarthat számot, ne habozzatok megírni, tehát témajavaslatokat, vitaindító hozzászólásokat is várok.

Üdv,
SAP Fanatic

5 komment

Címkék: blog sap