Friss topikok

  • sapwise: @toronte: Hi, We are looking for this job, are you interested and do you have SAP Support experi... (2012.01.07. 02:19) Elindult a SAP blog
  • bbence84: Elnézést a spammelésért, de akit jobban érdekel ez a téma, annak ajánlom a cikket, amit a HANA tém... (2011.06.29. 13:35) SAP HANA, in memory technology alapfogalmak

SAP tanácsadó és fejlesztő állások

Nincs megjeleníthető elem

A szoftveripar eddigi legnagyobb büntetését fizetheti az SAP az Oracle szerzői jogainak megsértéséért

2010.11.29. 19:41 SAP blog

11 napos tárgyalás után eldőlni látszik a két gigászi szoftveróriás, az SAP és az Oracle csatája. Az oaklandi kerületi bíróság ítélete alapján az SAP 1,3 milliárd dolláros büntetést, kártérítést fog fizetni az Oracle-nek, szerzői jogainak megsértése miatt. Az SAP kb. 40 millió dollárra taksálta tettének súlyosságát, az Oracle ennél jóval többre, eredetileg kb. 3 milliárdra. A bíróság döntése az Oracle-nek kedvezett, az 1,3 mrd dollár az SAP-nak jelentős érvágást jelent, tekintve hogy az összeg nagyjából megfelel az SAP negyedik negyedévre várt profitjának. Az ítélet nagyságára jellemző, hogy ez minden idők 23 legnagyobb büntetése és messze a legnagyobb melyet szerzői jogok megsértéséért szabtak ki.
Az SAP nagyon csalódott a döntés miatt, bár elismerik hogy az általuk felvásárolt TomorrowNownál illegálisan töltöttek le Oracle szoftvereket, az elszenvedett kár nagyságát kb. 40 millió dollárra értékelik és fellebbeznek, mondta el az SAP szóvivője, Bill Wohl.

A per tehát még nem zárult le és biztosak lehetünk abban hogy nem ez volt az utolsó felvonás a 2007 óta tartó huzavonában.

Szólj hozzá!

Címkék: jog büntetés sap eredmény szerzői profit oracle

A bejegyzés trackback címe:

https://sapblog.blog.hu/api/trackback/id/tr262481975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása